telek : Miso-shiru (misz-leves) |
Miso-shiru (misz-leves)
2008.04.18. 15:43
Hozzvalk:
1 liter dashi alapl
1 evkanlnyi japn szjamrts (pldul Kikkoman-fle, stt vagy vilgos)
1-2 evkanlnyi fehr misopaszta (gsztenyemassza-srsg erjesztett szja; a fehr kevsb ss, mint a vrs vltozat)
s
levesbettknt:
10 dkg felkockzott tofu (szjatr)
5 dkg wakame (japn algafajta) vagy levelesspent
garnlark vagy ftt gomba
jhagyma zldje (hajszlvkonyra felkarikzva)
Az alaplevet a szjamrtssal s sval felfzzk, majd a tzrl levve a misopasztval legrozzuk. Egy lakkozott fedeles levesestlkba beletesznk tofut, az algt, (vagy blansrozott levelesspentot), adunk hozz az ppen kznl lev levesbettbl is, majd rntjk a forr levest, s a fedvel lefedve tlaljuk.
Fogyaszthat eltelknt is, de a japnok a levest ltalban a men vgn, kis tlkban tlalt rizzsel s savanysggal (tzuke-mono) fogyasztjk.
|