telek : DASHI ALAPL (katszuo dashi) |
DASHI ALAPL (katszuo dashi)
2008.04.18. 15:42
DASHI ALAPL (katszuo dashi)
KSZTSE 1,75 liter vzhez vesznk 1 db 6x4 cm-es szrtott kombu-t (ez egy tengeri algafajta) s 5 dkg bonitpelyhet (ami szrtott, hajszlvkonyra vgott tonhalfle). A kombu-t nedves ruhval ledrzsljk, a vzbe helyezzk, s gyngyzsig felforrstjuk, majd levesszk a tzrl s kivesszk belle az algt. (A kombu-t ezt kveten mg - hajszlvkonyra szeletelve - felhasznlhatjuk levesbettknt, vagy eltelhez adalkknt.) Beleszrjuk a bonitpelyhet a vzbe, megvrjuk mg lesllyed, majd a levet szrpapron tszrjk. Htben 3 napig trolhat. (A dashi alaplt a japn konyha hasznlja, ptlsra az instant vltozat, a dashi-no-moto is hasznlhat.)
|