Chirashi Sushi
2008.04.18. 15:39
Chirashi Sushi
Hozzvalk (4 szemlyre):
1 kg sushi rizs
1,1 liter vz
3x3 cm-es kombu (szrtott alga)
1,25 dl rizsecet
3 evkanlnyi cukor
3 teskanlnyi s
40-60 dkg nyers tengeri hal (tonhal, lazac, tintahal, red snapper, blansrozott rkfarok)
szeletelt kgyuborka
A rizst foly vz alatt addig mossuk, mg a vz minden zavarossgtl mentes, tiszta nem lesz. Szrre tesszk s egy rn t hagyjuk lecsepegni. A kombut szraz ruhval letrljk. A lecsepegett rizst a vzzel s a kombuval feltesszk fni. Mikor felforrt, fed alatt kb.15-20 percig takarklngon proljuk. (A rizsnek fel kell szvnia az egsz vizet.) A kombut kivesszk, s a rizshez hozzkeverjk a cukrot s a st. A rizst egy nagy lapos tlra tesszk, rntjk az zestett ecetet s nagyon gyorsan sszekeverjk az egszet. (A lnyeg az, hogy a rizs pillanatok alatt kihljn.) Ngy tlba elosztjuk a rizst, s befedjk szemlyenknt 10-15 dkg falatokra vgott nyers tengeri hallal, majd a kgyuborkval.
Wasabit (japn zld tormt) s japn szjamrtst knlunk hozz. Fogyasztsa klnsen misz levessel, s zld teval (SEN-CHA) ajnlott.
|