telek : Yaki Tori (csirkenyrs) |
Yaki Tori (csirkenyrs)
2008.04.18. 15:39
Hozzvalk (szemlyenknt):
1 db csirkecomb kicsontozva s 9 kockra vgva
2 db kisebb prhagyma
shichimi togarashi (vegyes csilipor)
japn szjamrts (pldul Kikkoman-fle, stt vagy vilgos)
cukor
szak (rizsbor)
A csirkecsontokat a prhagyma zldjvel tpirtjuk, szakval flambrozzuk, leoltjuk egy kis vzzel, majd szjaszsszal, s cukorral zestjk, s addig fzzk, mg csak kb. 2-3 evkanlnyi l marad alatta, amelyet leszrnk. A csirkehst a 2 cm-es karikra vgott prhagymval felvltva bambusznyrsra hzzuk, (hs-pr-hs-pr-hs), szemlyenknt 3 nyrsat szmolunk. Grillen, vagy serpenyben szp pirosra stjk, a mrtssal thzzuk, s vegyes csiliporral zestjk
Fogyaszthat eltelknt, m nagyobb mennyisgben - rizzsel krtve - ftel is lehet.
|