telek : Gyu-ni-teriyaki (grillezett blszn) |
Gyu-ni-teriyaki (grillezett blszn)
2008.04.18. 15:38
Gyu-ni-teriyaki (grillezett blszn)
Hozzvalk:
80 dkg tiszttott blszn
40 dkg szjacsra
zldsg (zls szerint, vagy ami kznl van)
bors
s
olaj a stshez
a teriyaki-szszhoz:
2 dl szjaszsz (pldul Kikkoman-fle, stt vagy vilgos)
2 dl szak (rizsbor)
3 dl mirin (a szak des vltozata; ha nincs, szakval s cukorral ptolhat)
2 evkanlnyi cukor
A teriyaki-szszhoz valkat egy lbasban felforraljuk, takarkra tesszk, s a felre befzzk. A hsbl 4 db szp szeletet ksztnk, kicsit megnyomkodjuk, szzuk, borsozzuk s oldalanknt kb. 3-4 perc alatt rzsasznre stjk, s bevonjuk a szsszal. A csrt s a zldsgeket kln ednyben szva, borsozva kevs olajon megfuttatjuk, tnyrra szedjk, s mell tesszk a hst. (Fontos, hogy a zldsgek ropogsak maradjanak!)
Rizzsel krtve ftelknt fogyaszthat.
|