Katsu-don
2008.04.18. 15:35
Hozzvalk:
4 szelet serts karaj vagy comb (kb. 60 dkg)
2 evkanlnyi liszt
5 tojs
hamburgerzsmle vagy molnrka (puffancs)
20 dkg szeletelt hagyma
2 dl dashi alapl
3 evkanlnyi mirin (des szak)
3 evkanlnyi szjaszsz
4 evkanlnyi cukor
4 adag prolt rizs
(zsiradk)
A hamburgerzsmlt meghmozzuk, stben megszrtjuk, majd lereszeljk. (Az gy nyert morzst hasznljuk a panrozshoz.)
A megszott, megborsozott hst – a liszt, a morzsa s egy tojs felhasznlsval – panrozzuk, s b zsiradkban kirntjuk.
A hagymt puhra fzzk a dashiban, a mirinnel, a szjaszsszal s a cukorral, majd ngy rszre osztjuk. Egy rszt egy serpenybe tesznk, belehelyeznk egy szelet rntott hst s rntnk egy felvert tojst. pp csak addig stjk, hogy a tojs kocsonys legyen. Vgl rhelyezzk egy adag rizsre.
|